حفاظت آندی درصنایع
برعکس حفاظت کاتدی، حفاظت آندی نسبتاً جدید است و اولین بار در 1954 پیشنهاد شد. این تکنیک با استفاده از اصول سیسنتیک الکترود ابداع گردید و بدون اطلاع از نظریه های مدرن تئوری الکتروشیمی توصیف آن مشکل است. به طور خلاصه، حفاظت آندی در صنایع براساس تشکیل یک پوسته سطحی محافظ روی فلزات با اعمال جریانهای آندی میباشد. همان طور که در معاملات مشاهده میشود با اعمال جریان آند به یک فلز قاعدتاً سرعت انحلال فلز بایستی افزایش پیدا کند و سرعت آزاد شدن هیدروژن کاهش یابد.
معمولاً در مورد فلزات این حالت اتفاق میافتد بجز در مورد فلزات فعال — غیر فعال مثل نیکل، آهن کرم، تیتانیم و آلیاژهای آنها اگر به دقت جریان آندی به این فلزات اعمال گردد، غیر فعال شده و سرعت انحلال تقلیل مییابد. برای حفاظت آندی، دستگاهی بنام پنانسیواستات لازم است، پتانسیواستات یک دستگاه الکترونیکی است که فلز را در یک پتانسیل ثابت نسبت به یک الکترود مقایسه نگه میدارد. در شکل 8–6 حفاظت آندی یک تانک فولادی حاوی اسید سولفوریک نشان داده شده است.
پتانسیواستات دارای 3 ترمینال است، یکی به تانک متصل میشود، دیگری به یک الکترود کمکی به عنوان کاتد (الکترود پلاتین یا پوشش داده شده بوسیله پلاتین) و سومی به یک الکترود مقایسه (مثلاً الکترود کالومل). در عمل پتانسیواستات، همواره پتانسیل ثابتی بین تانک و الکترود مقایسه بر قرار میسازد. پتانسیل لازم را با اندازهگیریهای الکتروشیمیایی قبلاً معین میکنند.
حفاظت آندی سرعت خوردگی را به شدت تقلیل میدهد.